Preambul

Quick Access Toolbar (Bara de instrumente acces rapid) este o bară de instrumente particularizabilă, care conţine un set de comenzi ce sunt independente de ceea ce este afişat în mod curent.

 

Aveţi posibilitatea să adăugaţi la Bara de instrumente acces rapid butoane care reprezintă comenzi şi este posibil să mutaţi bara de acces rapid într-una din cele două locaţii posibile.

 

Pasul 1

Execută un click pe butonul indicat (1) pentru a afişa meniul ce conţine comenzi de particularizare a Barei de instrumente acces rapid (Quick Access Toolbar).

Din acest meniu, selectând comanda Show Below the Ribbon (Afişează dedesubtul panglicii), avem posibilitatea de a schimba locaţia de afişare a Barei de instrumente acces rapid (Quick Access Toolbar).

Execută un click pe opţiunea More Commands (Mai multe comenzi) (2).

 

 


 

Pasul 2

Din acest panou avem posibilitatea să adăugăm la Bara de instrument acces rapid (Quick Access Toolbar) alte comenzi decât cele existente în meniul precedent.

Execută dublu click pe comanda indicată (1) pentru a o include în cadrul Barei de instrumente acces rapid (Quick Access Toolbar).

În panoul din partea dreaptă a apărut comanda adăugată la pasul anterior, ceea ce înseamnă că ea va fi inclusă în cadrul Barei de instrumente acces rapid (Quick Access Toolbar).

Execută un click pe butonul OK (2).

În acest moment, putem vizualiza comanda selectată anterior în cadrul Barei de instrumente acces rapid (Quick Access Toolbar) (3).